Paprika en kleine tomaatjes gevuld met paella met mosselen en garnalen
20 minuten – 4 personen
Ingrediënten
- Verse mosselen (1 bak)
- Garnalen (200 gr)
- Knoflook (2 teentjes)
- Rode peper (1 stuk)
- Saffraan (1 zakje)
- Groene en rode paprika
- Bouillon (+/- 700 ml)
- Ui (1 stuk)
- Peultjes (200 gr)
- Citroen (1 stuk)
- Paella / Risotto rijst (300 gr)
Bereiding
Begin met het bakken van de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook en rode peper. De rode peper geeft hem een lekkere bite. Doe naar een half minuutje de fijngesneden paprika erbij gebruik alleen het bovenste deel van de paprika zodat je de onderkant kan gebruiken om de paprika te vullen. Dit geldt ook voor de tomaten. Als je deze even gebakken hebt gaat de rijst erbij totdat deze een beetje glazig is. Ondertussen zet je een halve liter bouillon klaar met daarin de saffraan, zodat deze even goed kan trekken. Saffraan geeft ook de mooie gele kleur af aan de paella. En zoals bekend, onmisbaar in een lekkere paella. Giet beetje bij beetje de bouillon bij de rijst totdat deze gaar is. Dat duurt zo rond de a minuten. De mosselen bereid je in de paella zelf. Gebruik een aantal mosselen zonder schelp en kook deze mee in de paella. De garnalen marineer je eerst in olijfolie met knoflook en rode peper en bak je daarna beetgaar en voeg je net voor het opdienen toe aan de paella. Knijp nog een beetje citroen uit over de paella en schep deze goed door elkaar.
Hol de paprika en de tomaten uit. De paprika en tomaat bereid je voor door ze eerst een minuut of 10 in de oven te zetten zodat ze lekker warm zijn. Schep de paella in de paprika en de tomaat en zorg dat ze allemaal een mooie garnaal of mossel als topping hebben zodat ze, behalve dat ze lekker smaken er ook mooi uitzien.
Bron: Receptentapas