Witlofstamppot
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
500gr witlof, fijngesneden
1 kilo aardappels voor de puree of
1 pakje aardappelpuree
3 stengels bosui
250 gram feta
1 afgestreken eetlepel honing
125 ml halfvolle melk (warm)
2 eetlepels olijfolie
Nootmuskaat, peper en zout
Citroensap, naar eigen smaak toevoegen
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen. Snijd de bosui in ringetjes (inclusief het groene loof). Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de witlof ongeveer 5 minuten en roer er de honing en vervolgens het citroensap er door. Giet de aardappelen af en stamp deze fijn. Stamp de warme melk er doorheen tot je een smeuige puree hebt. Breng de puree op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat. Schep de gebakken witlof, de in stukjes gesneden feta en de bosuitjes door de puree.
TIP: Je kan ook in andere stamppotten een scheutje warme melk toevoegen om het smeuïger te maken!