"
0
0
Subtotal: 0,00

Geen producten in de winkelwagen.

10 tips voor een sfeervol tapas avondje

Eén van de gezelligste dingen om te doen met vrienden is een tapas avondje organiseren. Haal de warme Spaanse sfeer van een traditionele tapasbar bij je in huis en nodig je vrienden uit! Maar er komt best wel wat bij kijken als je voor meerdere gasten verschillende en originele tapas wil gaan maken. Daarom 10 tips om van jouw tapas avond met vrienden een sfeervol en avondvullend programma te maken!

1. Variatie

Het leuke aan een tapas avondje is dat je verschillende kleine tapas gerechten met elkaar eet. Zorg dus voor veel variatie. Koude en warme gerechten en vis, vlees en vegetarisch. Houd de hoeveelheden klein en kies voor een goede basis.

2. Basis

Kies naast variatie voor een sterke basis. Denk aan brood, koude tapas als olijven, manchego en serrano ham. Bij de warme tapas zijn patatas bravas of patatas aioli natuurlijk onmisbaar.

3. Drank

Als drank schenk je sangria of Spaanse wijn. In de zomer is witte sangria heerlijk met cava, witte port en zomers fruit.

4. Gezelschap

Als je thuis tapas gaat maken voor gasten nodig dan niet te weinig (min 4), maar zeker ook niet te veel mensen (max 8) uit. Het maximum is natuurlijk afhankelijk van het aantal gasten die bij je aan tafel kunnen zitten.

5. Samen koken

Samen koken is voor de meeste keukens een (te) grote uitdaging. Alternatief: spreek af dat iedereen thuis 1 eigen recept thuis maakt en meeneemt.

6. Avondvullend programma

Een tapas avondje staat garant voor een avondvullend programma met je gasten. Een tapas avondje begint op zijn Spaans natuurlijk later dan onze eettijden. Vaak begint een tapas avondje met koude recepten. Meest efficiënt is om de warme recepten tegelijkertijd te bereiden. Het opdienen kan in etappes.

7. Etappes

Het opdienen van de tapas kun je in verschillende etappes doen. Voorgerechten hoeven niet, maar het is wel lekker (en praktisch!) om te starten met brood en koude tapas.

De warme tapas kun je het best tegelijkertijd maken. Als je de tapas in etappes wil opdienen dan kun je de oven of rechauds gebruiken om alles op temperatuur te houden zodat ook de “kok” gezellig kan mee-eten.

Na de warme tapas staat het dessert (postre) op het programma en je sluit de avond af met een typisch Spaans likeurtje zoals Licor 43 of caramel vodka bij of in je koffie.

8. Keuken en ingrediënten

Onmisbaar in de keuken zijn: oven, frituur en goede bakpannen (of bakplaat a la plancha). Zorg ook dat je veel tomaten, pepers, knoflook en olijfolie in huis hebt. En denk ook aan garnering van de maaltijden zoals kruiden en citroen voor de finishing touch. Serveer de hapjes op leuke schaaltjes en bordjes.

9. Spaanse sfeer

Bij een tapas avondje zorg je natuurlijk voor de juiste Spaanse sfeer. Goede Spaanse muziek. Authentieke aardwerk schaaltjes waar je de tapas uit eet met kleine vorkjes of tapasprikkers. De Spaanse geurtjes krijg je er vanzelf bij in je huis!

Que aproveche!

Bron: Receptentapas

Proefbox bestellen
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.
    Wij bezorgen enkel binnen een straal van 25 kilometer rondom Lutjewinkel
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Offerte aanvragen
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.
  • Hoe vaak wilt u fruit laten bezorgen? (Bijv. 1x per week, 1x per dag)
  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 5 in.
    Voor hoeveel personen wilt u fruit laten bezorgen?
    Wij bezorgen enkel binnen een straal van 25 kilometer rondom Lutjewinkel.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.