"
0
0
Subtotal: 0.00

Geen producten in de winkelwagen.

Ze zijn er weer volop: Hollandse aardbeien!

Geurend, dat is de Latijnse verwoording van aardbei. De aardbei is een geslacht van de rozenfamilie, die bekend staat om zijn eetbare vruchten. Er zijn meer dan twintig soorten aardbeien, en nog eens vele honderden rassen van de geteelde variant. Zomerkoninkjes is de bijnaam van de aardbei. Dit rode fruitsoort zit bomvol vitamine C: 64 mg per 100 gram. De zomerkoninkjes dragen ook bij aan de inname van foliumzuur. Hiernaast bevatten ze weinig calorieën, met maar 29 kcal per 100 gram.

Naast de vitamines zitten er ook vezels en voedingsstoffen in aardbeien die goed zijn voor je gezondheid maar ook de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Beetje vergeetachtig? Aardbeien zijn ook goed om je geheugen te verbeteren.

In Nederland wordt ongeveer 40 duizend ton aardbeien per jaar geteeld. Hiervan komt het grootste deel uit de kas. Op de lijst van meest gegeten fruitsoorten in Nederland, staat de aardbei op de vijfde plaats. Aardbeien worden ook veel gebruikt om jam van te maken.

Aardbeien beschimmelen snel. Ook kneuzen ze gemakkelijk. Om ze zo lang mogelijk houdbaar te houden, bewaar je ze mét kroontje en onafgedekt in de koelkast. Aardbeien kan je gemakkelijk invriezen.

De aardbei is het enige fruitsoort met zaadjes aan de buitenkant. Eén aardbei bevat gemiddeld 200 zaadjes!

De aardbei staat symbool voor kortstondig genot. Op veel oude schilderijen zal je dan ook de aardbei terugvinden om dit te symboliseren. Vroeger kregen pasgetrouwden een soep gemaakt van aardbeien.

231 gram, zo veel woog de grootste aardbei ooit gewogen. Deze joekel werd in 1983 in Kent, Engeland gekweekt.

Voor de liefhebbers van een borrel: het is verstandig om veel aardbeien te eten. Uit onderzoek blijkt dat het eten van aardbeien ook goed is voor je maag. Het vermindert namelijk de schadelijke effecten van alcohol op de maag.

Zin in aardbeien? Koop een bakje Hollandse aardbeien bij Edwin! 

Proefbox bestellen
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.
    Wij bezorgen enkel binnen een straal van 25 kilometer rondom Lutjewinkel
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Offerte aanvragen
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.
  • Hoe vaak wilt u fruit laten bezorgen? (Bijv. 1x per week, 1x per dag)
  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 5 in.
    Voor hoeveel personen wilt u fruit laten bezorgen?
    Wij bezorgen enkel binnen een straal van 25 kilometer rondom Lutjewinkel.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.